Coaching szemléletű fejlesztő, speciális szolgáltatások

Vezető, mint coach program

Coaching workshop

Belső coach képzés

Outplacement coaching

 

Vezető, mint coach program

A munkatársaknak olyan vezetésre van szükségük, mely növeli elkötelezettségüket a vállalati célok teljesítése érdekében és személyes, anyagi biztonságot teremt. Annak ellenére, hogy a legtöbb vezető tisztában van ezzel, nem könnyű vezetési stílusába mindezt megvalósítania. A coaching szemléletű vezetés egy támogató vezetői stílust és szemléletmódot is takar. Ha bármely vezetőnek az a célja, hogy munkatársai kreatívak és lojálisak legyenek, akkor képes lesz megtanulni a coaching szemléletű vezetés alapjait.
Amennyiben a vezetőnek sikerül coaching-elvek alapján vezetni, akkor munkatársai fejlesztése közben magasabb minőségű munkát kap, azaz hatékonyan dolgozó és elkötelezett munkatársakkal büszkélkedhet.
A fejlesztőprogram végére a vezetők képesek lesznek vezetői stílusukat a munkatársak fejlettségi szintjéhez igazítani, fejlődést támogató tervet összeállítani, konstruktív visszajelzést adni, megtanulják, hogyan képesek növelni vezetői hatékonyságukat annak érdekében, hogy a munkahelyi fejlődést támogató coach típusú vezetőkké váljanak. A program része:

  • Teljesítménycoaching: amikor valakinek segítségre van szüksége ahhoz, hogy teljesítménye újra elérje az elfogadható normát
  • Fejlesztő coaching: amikor a jól teljesítő munkatársat még jobbá szeretnénk fejleszteni
  • Karriercoaching: amikor a munkatárs pályafutásában már készen áll egy következő szintre lépni
  • Tanulást támogató coaching: amikor a tréningeken, képzéseken kapott elméleti anyagot át tudja ültetni a gyakorlatba
  • Belső coaching kultúra megteremtése: amikor a vezetők felismerik a coaching valódi értékét, és mások fejlesztésére használják

  

Coaching workshop

Coaching szemlélet, módszerek oktatása vezetők, humán feladatokat ellátó szakemberek részére.

 

Belső coach képzés

Saját belső, azaz cégen belüli coachok képzése, akik képesek elsajátítani a coaching módszertani ismereteit és mindennapi munkájukban  a vezetőfejlesztéssel foglalkoznak. A képzési folyamat részét képezi egy Assessment Centre (AC- értékelő központ), ahol a programban résztvevők kiválasztása történik, mely felméri és értékeli a betöltendő állás szempontjából a személyek szakmai tudását, képességeit, személyiségük struktúráját. Az AC keretében egyéni és csoportos feladatokra kerül sor, melyek az AC által mérni kívánt coach kompetenciák függvényében kerülnek összeállításra. Ezt követően kezdődik a belső coach képzés programsorozata.

 

Outplacement coaching

Jelenlegi munkahelyükről távozó vezetőknek nyújtott támogatás. Az outplacement coaching lehetőséget nyújt az eddigi karrier állomások, vezetői működések őszinte, de konstruktív áttekintésére, átvizsgálására és egy átfogó személyes stratégiai projekt összeállítására is, méghozzá egy külső szem, egy biztató edző kíséretében.
Az outplacement coaching célja, hogy segítsen a vezető önértékelésében, helyzete elfogadásában. Vagyis hogy a felmondás nem az ő egyéni teljesítményéről szól, és ne keresse magában a hibát. A coach támogatásával minél hamarabb feldolgozza a kudarcot és rá tudjon nézni a helyzet pozitív oldalára: kapott egy lehetőséget az élettől, hogy elgondolkozzon és esetleg egy más karriert, életutat válasszon és megvalósítsa önmagát. Ilyenkor a coach gyakran segít az önéletrajz és motivációs levél megírásban, a konkrét álláskeresésben.

Speciális szolgáltatások tekintetében kérje részletes ajánlatomat!

Fotó:Takács Endre www.photobalance.hu